نشریه بریتانیایی گاردین با انتشار گزارشی نوشت بر اساس دادههایی که به دست آورده، سال ۲۰۲۴ در تعداد پناهجویان تحت مراقبت وزارت کشور بریتانیا که جانشان را از دست دادهاند، افزایشی بیسابقه مشاهده شده است. به نوشته این نشریه، مقامهای بریتانیایی در چند مورد اعتراف کردند که نمیدانند برخی از آنها چه زمانی درگذشتهاند و پس از مدت طولانی، از مرگ این پناهجویان باخبر شدند.
به نوشته گاردین، در سال ۲۰۲۴، تعداد ۵۱ پناهجو در اقامتگاه پناهجویی وزارت کشور بریتانیا جان باختند که نسبت به سال قبل ۱۱ نفر بیشتر بوده و از سال ۲۰۱۹ که چهار نفر جانشان را از دست دادند، بیش از ۱۲ برابر شده است.
در آمار ابتدایی که وزارت کشور بریتانیا منتشر کرد، ابتدا ادعا شد که تنها ۳۰ پناهجوی تحت نظر در طول این سال جان باختهاند، اما پس از فاش شدن مرگ ۲۱ نفر دیگر، این سازمان مجبور شد عذرخواهی کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دبورا کولز، مدیر موسسه خیریه اینکوئست (Inquest) درباره چنین آماری گفت: «فقدان نظارت و پاسخگویی وزارت کشور و بیتوجهی کامل به زندگی این گروه آسیبپذیر بسیار تکاندهنده است. چه وزارت کشور در ارائه آمار پناهجویان کشتهشده عمدا پنهانکاری کرده و چه ناشی از اهمال آنها باشد، نشاندهنده بیاعتنایی به افراد بسیار آسیبپذیری است که جان باختند.»
گزارشها نشان میدهد در حالی که برخی از این پناهجویان در نتیجه بیماری یا کهولت سن فوت کردهاند، برخی دیگر به علت خودکشی درگذشتهاند. سازمانهای خیریه نگراناند که رفتار با پناهجویان در بریتانیا بر سلامت گروهی از مردم آسیبپذیر تاثیر منفی بگذارد و میزان خودکشی در این قشر افزایش یابد.
یکی از کشتهشدگان مورداشاره در این گزارش مرد پناهجوی ایرانی بود که گمان میرود اسفند گذشته جان باخته باشد. گفته میشود یک ماه طول کشید تا جسد او پیدا شود و پیکر در حال تجزیه او زمانی پیدا شد که از اتاقش در محل اقامت پناهجویان واقع در اسکس بوی بدی به مشام رسید و همخانههایش این بو را گزارش کردند.
وزارت کشور بریتانیا در مورد مرگومیر مهاجران تحت مراقبت خود اطلاعاتی منتشر نمیکند، اما سازمانهای حقوق بشر و فعالان حوزه پناهندگان از بریتانیا خواستهاند این کار را انجام دهد و در مورد مرگ پناهجویان شفافتر عمل کند.
از ۳۰ مورد مرگ اشارهشده در آمار وزارت کشور بریتانیا، تقریبا یکسومــ ۹ موردــ مشکوک به خودکشی و تنها هشت مورد مرگ به طور قطع به دلیل بیماری یا سایر علل طبیعی بوده است. ۱۲ نفر در نوجوانی، ۲۰ یا ۳۰ سالگی جانشان را از دست دادند و برای ۱۱ مورد، تاریخ مرگ نامعلوم ذکر شده است.
وزارت کشور بریتانیا در مورد دلایل نامعلوم بودن تاریخ مرگ این افراد توضیحی ارائه نکرده؛ هرچند این خبر را هم که جسد پناهجوی ایرانی به مدت یک ماه کشف نشده بود، تکذیب نکرده است.
بر اساس دادههای افشاشده قبلی، مرگومیر پناهجویان در پنج سال گذشته بیش از ۱۲ برابر شده، به طوری که تنها چهار مورد در سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاده است. در همین بازه زمانی، درخواستهای پناهندگی نیز بیش از دو برابر شده است.
اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به خودکشی فکر میکنید، با شماره تلفنهای اورژانس اجتماعی در ایران ۱۲۳، در افغانستان ۱۲۰ و در آمریکا و کانادا ۹۱۱ تماس بگیرید.